Logo Wat-er Werkt

Werken bij Hoogheemraadschap
De Stichtse Rijnlanden

Alles draait om water bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR). Of beter gezegd: stroomt. Op de juiste plekken en in een fijne balans. Precies voldoende om onze regio leefbaar te houden. Van veilige dijken tot schoon oppervlaktewater. En met genoeg uitdagingen waar jouw talent voor nodig is.
Maak nu werk van water. In jouw woonwijk, buurt en regio.
Collega van HDSR met drone in het werkgebied naast rivier de Lek
Logo WAT-ER speelt

Jouw toekomstige
collega's vertellen
meer

Strategie

Succesvolle Samenwerking en Kennisuitwisseling bij Blue Deal Programma InspirAgua in Colombia

Collega Marc Wessels zet zich in voor het Blue Deal programma InspirAgua tijdens zijn werkbezoek aan Colombia. Samen met collega’s Mariël Nieuwenhuis en Willem Messer heeft hij bijgedragen aan de versterking van de crisisorganisatie van onze partners in Cali en Neiva.

Strategie

Susan Graas ontrafelt de waterpuzzel: uitdagingen in Planvorming en Peilbesluiten.

"Mensen zien de nut en de noodzaak van ons werk steeds beter. Ons werk deed er altijd al toe, maar het lijkt nu urgenter dan ooit."

Strategie

Het is nu tijd voor actie om de biodiversiteit in en langs het water verder te verbeteren. Dit is nodig voor een leefbare wereld.

Om de leefbaarheid van ons gebied te vergroten, moeten we nu actie ondernemen. Het is vijf voor twaalf.

Techniek

‘Ik wil graag projecten doen waar je doorheen kunt fietsen."

We praten met Peter Hesen, voormalig projectmanager van het project ‘Uitbreiding Capaciteit Klimaatbestendige Water Aanvoer’ (KWA+). Momenteel is hij nog aan het project verbonden als adviseur. Waar heeft hij wakker van gelegen en wat vindt hij zo leuk aan KWA+? We zijn benieuwd wat hij meeneemt van het project.

Waterbeheer

Als gebiedsbeheerder ben je de schakel tussen binnen en buiten.

“Wij werken niet in projecten, we zijn als het ware een gebiedsexpert. We weten van het watersysteem in ons gebied hoe het functioneert, wat er allemaal speelt en waar er mogelijke problemen zijn. Vanuit die kennis adviseren we anderen, zoals collega’s, gemeentes en burgers. Als gebiedsbeheerder ben je de schakel tussen binnen en buiten.”

Strategie

Collega Sita genomineerd voor Ambtenaar van het jaar 2023

". Als ze met een idee naar me komt, weet ik dat het de moeite waard is. Dat we er dingen van gaan leren die ons verder helpen om de waterkwaliteit buiten te verbeteren. "

Collega HDSR op computer met tekst Wat-er in de toekomst speelt

Blijf op de hoogte

Als eerste weten of er een nieuwe vacature vrijkomt bij HDSR? Dat snappen we. Vul jouw e-mailadres in. Dan krijg je direct een bericht wanneer er een nieuwe functie beschikbaar is. We houden je op de hoogte!