VERHAAL VAN JAN-WILLEM

Foto van omgevingsmanager Jan-Willem bij HDSR

“Ik ben de oren en ogen van het waterschap.”

Omgevingsmanager Jan-Willem ziet het als een groot voordeel dat hij zijn technische kennis kan inzetten bij zowel het gebiedsproces als alle benodigde onderzoeken en procedures. Hierbij hebben vragen die gaan over landschapsgeschiedenis zijn extra aandacht. “Wanneer ik over een dijk door het polderlandschap fiets, zie ik waarschijnlijk hele andere dingen dan andere mensen zien."

Persoonlijkheid

“Er zijn zo veel partijen betrokken bij ons werk,” vervolgt Jan-Willem bevlogen. “Het is aan mij om iedereen op de hoogte te houden, maar ook om alle wensen boven tafel te krijgen en daadwerkelijk in te brengen in het project. Voor mij is iedereen belangrijk. Dit kunnen wethouders zijn bij een gemeente of ongeruste bewoners die veel werk voor hun deur kunnen verwachten. Ik schuif gerust aan de keukentafel aan om alles te bespreken. Die persoonlijke benadering vind ik veel prettiger dan een grote bijeenkomst in de sportkantine.”

"Ik schuif gerust aan de keukentafel aan om alles te bespreken. Die persoonlijke benadering vind ik veel prettiger dan een grote bijeenkomst in de sportkantine."
Foto van Hielke

Jan-Willem

Omgevingsmanager

Ambitieus én realistisch

    Ons waterschap kenmerkt zich door een enorme ambitie. Dit zorgt voor extra veel dynamiek in zijn werk. “Een goed voorbeeld hiervan is het dijkversterkingsproject Salmsteke, onderdeel van de Sterke Lekdijk. Wat begon als een project gericht op dijkversterking is in samenwerking met onze mede overheden uitgemond tot een integraal project voor dijkveiligheid, recreatie, natuur en waterkwaliteit. Toen we vier jaar geleden aan de wieg van dit project stonden was het erg ambitieus. Soms dacht ik wel eens dat we als waterschap te ambitieus waren. Als omgevingsmanager balanceer je op die lijn van ambitie en haalbaarheid. Het moet wel realistisch blijven. Dat het project nu wel in uitvoering is, met alle wensen van onze partners erbij is wel heel erg mooi om te zien.”    

“Ik zie wat een ander niet ziet”

Jan-Willem ziet het als een groot voordeel dat hij zijn technische kennis kan inzetten bij zowel het gebiedsproces als alle benodigde onderzoeken en procedures. Hierbij hebben vragen die gaan over landschapsgeschiedenis zijn extra aandacht. “Wanneer ik over een dijk door het polderlandschap fiets, zie ik waarschijnlijk hele andere dingen dan andere mensen zien. Waar is een dijkdoorbraak geweest? Waarom is een dijk verlegd? Hoe komt het dat de polder op die manier is ingericht? Welke verhalen gaan er schuil achter de waterwerken? Dat vind ik erg interessant en neem ik dan ook mee in elk project.”

Mis jouw droombaan niet!

Blijf op de hoogte van nieuwe en relevante vacatures. Stel een job alert in en wij zorgen ervoor dat je een update krijgt zodra er een nieuwe vacature beschikbaar is!