VERHAAL VAN RICHARD

Rayonmedewerker Richard van HDSR

Werk je buiten, dan levert dat kennis op

"Werk je buiten, dan levert dat kennis op!” Onze rayonmedewerker Richard Korver zit rustig achterover, terwijl hij over een probleem vertelt dat hij samen met zijn collega's wist op te lossen. "Doordat ik mijn gebied goed ken, weet ik hoe het water zich beweegt door de regio. Zo kwam ik op het idee om niet ter plekke het probleem op te lossen, maar om de weg van het water te volgen."

Afsluiting van primaire watergang bij Polsbroekerdam

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden kreeg vanuit de gemeente Lopik een vergunningsaanvraag om een primaire (hoofd)watergang tijdelijk af te sluiten, omdat een kruising in Polsbroekerdam op de schop moest. "Dit klinkt als een eenvoudig verzoek, maar de wetering erachter kan niet zomaar even afgesloten worden van de watertoevoer. Het eerste idee om een pomp te plaatsen om het water om de afsluiting heen te pompen was eigenlijk niet ideaal. Dan moesten we veel buizen leggen en de aannemer zou er ter plekke last hebben. Een hoop gedoe voor een oplossing die verre van ideaal is. Dit moet logischer kunnen," bedacht Richard.

"Een hoop gedoe voor een oplossing die verre van ideaal is. Dit moet logischer kunnen."
Foto van Hielke

Richard

Rayonmedewerker

Oplossing tijdens koffiemomentje

"Tijdens een kopje koffie kwam de oplossing. Met collega's bedachten we dat de watertoevoer naar de wetering vanaf de andere kant moest komen, dus vanuit Polsbroek." Met een veel eenvoudigere constructie en de bereidheid van een agrariër om een pomp op zijn grond te plaatsen, kon de watergang bij Polsbroekerdam worden afgesloten én bleef de wetering daarachter op peil. "Hoe ik op dat idee kwam? “Als je dagelijks met je collega’s actief in het gebied werkt bouw je een brede gebiedskennis op. Niet alleen van de omgeving, maar ook van de mensen die er wonen en werken. De kennis ligt buiten!"

Kennisdeling sleutel tot succes

Hiermee benadrukt Richard het belang van een goede samenwerking tussen diverse collega's op kantoor en ‘buiten’ in het werkveld. "Uiteindelijk kwam ik met het idee, maar dit was een samenspel van onze vergunningverlener, de gebiedsbeheerder en de beheerder grondzaken. Iedereen heeft zijn of haar eigen kennis ingebracht. Wat ervoor heeft gezorgd dat we het op deze manier konden uitvoeren; makkelijker, beter én goedkoper."

Mis jouw droombaan niet!

Blijf op de hoogte van nieuwe en relevante vacatures. Stel een job alert in en wij zorgen ervoor dat je een update krijgt zodra er een nieuwe vacature beschikbaar is!